Coś ładnego prawie z niczego…

 

Jabłecznik z budyniem

potrzebne składniki

1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 Kasia
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1,5 kg jabłek

budyń śmietankowy (na 3/4 l mleka)

3/4 litra mleka

sposób wykonania

1. Ugotować budyń
2. Utrzeć cukier z tłuszczem, dodawać po całym jajku
3. Dodać obie mąki z proszkiem, utrzeć
4. Ciasto podzielić na dwie części ( ciasto jest raczej rzadkie )
5. Jedną część rozłożyć na na dnie formy, na to wylać ciepły budyń
6. Na budyniu rozłożyć przesmażone jabłka
7. Wszystko przykryć drugą częścią ciasta
8. Piec około 50 min.

Dodany przez: Ewa, 11 stycznia 2011
Kategorie: Moje gotowanie

Brak komentarzy

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Przepraszamy, możliwość dodawania komentarzy jest obecnie wyłączona.