Coś ładnego prawie z niczego…

 

Ciasto marchewkowe

potrzebne składniki

2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1,5 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczka soli
1,5 szklanki cukru
1 szklanka oleju
4 jaja
3 starte marchewki (na drobnych oczkach)
1 paczka cukru waniliowego
1/2 szklanki orzechów
1/3 szklanki migdałów

sposób wykonania

1. jaja, cukier i cukier waniliowy – ubić
2. stopniowo dodawać olej i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą
3. dodać startą marchew i bakalie – wymieszać
4. piec ok. 45 min w temp.180

Ciasto marchewkowe

polewa na ciasto

ok. 1/4 kostki masła

4 łyżki cukru

2 łyżki wody

1 łyżeczka kakao

Wszystkie składniki gotować 7 minut od zagotowania.

Dodany przez: Ewa, 10 grudnia 2010
Kategorie: Moje gotowanie

Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.