Coś ładnego prawie z niczego…

 

Krokiety z kapustą i grzybami

1. Smażymy naleśniki

2. Przygotowujemy farsz

Farsz

1,5 kg kapusty
garść suszonych grzybów (albo więcej)
doża cebula
olej
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

Wykonanie farszu

1. grzyby namoczyć w zimnej wodzie dzień wcześniej, ugotować
2. z kapusty ugotowanej z zielem i listkiem laurowym odcisnąć wodę
3. cebulę pokroić drobno,podsmażyć na oleju
4. do cebuli dodać pokrojone grzyby i kapustę
5. doprawić solą i pieprzem, smażyć kilka minut

Na każdym naleśniku kładziemy łyżkę farszu , dwa boki składamy do środka i zwijamy, następnie obtaczamy w jajku, tartej bułce i smażymy na złoty kolor.

Krokiety z kapustą i grzybami - danie wigilijne

Dodany przez: Ewa, 12 grudnia 2010
Kategorie: Moje gotowanie

Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.