Coś ładnego prawie z niczego…

 

Penne rigate z sosem szpinakowym – przepis Olgi

składniki
1 paczka makaronu
1 paczka (50 dkg szpinaku mrożonego )
2 topione serki cheddar ( po 100g )
1 mały ( 200 ml ) pojemnik śmietany 18%
2 ząbki czosnku ( może być granulowany )
sól, pieprz do smaku

sposób wykonania sosu

1. szpinak przekładamy na patelnię i mieszając odparowujemy wodę
2. do szpinaku wkładamy serki, mieszamy, aż się rozpuszczą
3. dodajemy śmietanę, chwilę mieszamy
4. wrzucamy czosnek,doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Do gotowego sosu przekładamy ugotowany ( nie rozgotowany ) makaron, mieszamy dokładnie, żeby wszystko razemsię podgrzało i gotowe.

Penne rigate z sosem szpinakowym

To szybkie do wykonania i naprawdę pyszne danie.

Smacznego

Makarony  dla gości i rodziny

Wbrew zdrowemu rozsądkowi trudno się oprzeć pysznym daniom z makaronów, a w tej książce znajdziemy nowe, ciekawe propozycje.

Dodany przez: Ewa, 4 listopada 2010
Kategorie: Moje gotowanie

Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.