Coś ładnego prawie z niczego…

 

Gofry – pyszne i chrupiące

potrzebne składniki

- 20 dkg mąki pszennej
- 20 dkg mąki ziemniaczanej
- 25 dkg cukru
- 1 kostka stopionego masła (20 dkg)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5-6 jajek (zależy od wielkości)
- odrobina wody (jeżeli ciasto będzie za gęste)

sposób wykonania
- zmiksować dokładnie jajka z cukrem i cukrem waniliowym
- dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia
- dodać stopione masło
- w razie potrzeby dodać troszkę wody
- ciasto powinno być gęste
- rozgrzać gofrownicę, przy pomocy pędzelka posmarować tłuszczem (każdorazowo)
- nakładać ciasto łyżką – ok. 1,5 do 2 łyżek
- po wystudzeniu, podajemy gofry np. z bitą śmietaną

Gofry - pyszne i chrupiące

Smacznego

Dodany przez: Ewa, 29 maja 2011
Kategorie: Moje gotowanie

Brak komentarzy

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Przepraszamy, możliwość dodawania komentarzy jest obecnie wyłączona.