Coś ładnego prawie z niczego…

 

Ryż smażony z pieczarkami i jajkami

potrzebne składniki

2 torebki ryżu
1/2 kg pieczarek
3-4 jajka
oliwa lub olej

1 łyżka przyprawy do zup w płynie(magi)
sól, pieprz, chili,

sposób wykonania
1. Ryż ugotować w osolonej wodzie
2. Umyte pieczarki pokroić na plasterki i usmażyć, tak, żeby byly mocno przyrumienione
3. Jajka rozyrzepać, posolić, posypać chilli i smażyć pod przkryciem na bardzo małym ogniu, tak, żeby sie ścięły
4. Usmażone jajka pokroić w kostkę
5. Ryż, pieczarki i jajka połączyć z sobą, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i magi. Podgrzać i gotowe.

Ryż smażony z pieczarkami i jajkami

Smacznego

Dodany przez: Ewa, 9 listopada 2010
Kategorie: Moje gotowanie

Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.