Coś ładnego prawie z niczego…

 

Farfalle z brokułami

składniki potrzebne do przyrządzenia sosu

1 opakowanie makaronu farfalle
1 brokuł
1 szklanka mleka
2 serki topione
1 śmietana 18%
1 kostka rosołowa
2 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

Farfalle z brokułami

sposób wykonania sosu


1. mleko wlewamy na patelnię, dodajemy kostkę rosołową i rozpuszczamy ją
2. następnie na patelnie wkładamy serki, mieszamy, aż się rozpuszczą
3. dodajemy śmietanę, chwilę mieszamy
4. wrzucamy czosnek,doprawiamy do smaku solą i pieprzem
5. dodajemy oddzielnie ugotowanego, pokrojonego na cząstki brokuła

Ugotowany ( nie rozgotowany ) makaron polewamy sosem i gotowe. Gdy sos wydaje się nam za gęsty należy go rozcieńczyć mlekiem.

Makaron cieszy się złą sławą tuczącego jedzenia, ale podobno tyje się tylko od makaronu rozgotowanego. A tak naprawdę nie tyje się od makaronu – tyje się od tych pysznych sosików….

Jeżeli zostanie nam trochę makaronu i sosu to makaron możemy przełożyć na patelnię i razem odgrzać. Ale czy zostanie? Wątpię…..

Dodany przez: Ewa, 9 listopada 2010
Kategorie: Moje gotowanie

Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.