Coś ładnego prawie z niczego…

 

Paszteciki półkruche

Polecam paszteciki półkruche  do wigilijnego barszczu, chociaż najczęściej robione są paszteciki z ciasta drożdżowego ,  te są naprawdę dobre.

ciasto

30 dkg mąki
2-3 jaja
15 dkg margaryny
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia

przyrządzenie ciasta

1. szybko wyrobić, wałkować na grubość 1/2 cm
2. nakładać ulubiony farsz wzdłuż, 2 cm od brzegu, w formie wałeczka
3. zwijać ciasno, nieco spłaszczyć, posmarować rozmąconym jajem, ułożyć na blasze i nakłuć (lepiej rośnie)
4. piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 25-30 minut

Dodany przez: Ewa, 7 grudnia 2010
Kategorie: Moje gotowanie

Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.