Coś ładnego prawie z niczego…

 

Delicje orzechowe – ciasteczka świąteczne

Wypiekacz do delicji orzechowych

potrzebne składniki

4 szklanki mąki
1 kostka margaryny
1 jajko
1/2 szklanki cukru-pudru
1 szklanka gęstej śmietany
1/2 łyżeczki sody

sposób przyrządzenia
1. zagnieść szybko wszystkie składniki na jednolitą masę, ciasto nie powinno być gęste
2. do rozgrzanego wypiekacza nakładać po łyżeczce ciasta
3. piec ok. 3-4 minuty, po uzyskaniu koloru wszystkie ciasteczka jednocześnie wyrzucać przez odwrócenie wypiekacza
4. ulubioną masą uzupełniać ciasteczka i składać na wzór orzechów włoskich

Delicje orzechowe - ciasteczka świąteczne

Dodany przez: Ewa, 12 grudnia 2010
Kategorie: Moje gotowanie

Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.