Coś ładnego prawie z niczego…

 

Śledzie w oleju

składniki potrzebne do przygotowania aromatycznego oleju

1 średnia cebula

1 szklanka oleju

1 liść laurowy

3 ziarna ziela angielskiego

Wszystko razem zagotować i wystudzić

Usunąć  cebulę, listek i ziele

Mamy teraz przygotowany aromatyczny olej, którym możemy zalewać  śledzie w różnych wariantach :

wariant 1

Filety śledziowe smarujemy cienko musztardą, układać w słoju,  zalać przygotowanym wcześniej olejem

wariant 2

Na  filety posmarowane musztardą układać  drobno pokrojone ogórki  konserwowe – zalać olejem

wariant 3

Filety układać w słoju , posypywać drobno pokrojoną cebulą na przemian z drobno pokrojonym jabłkiem, zalać olejem

Tak przygotowane  śledzie wstawiamy do lodówki przynajmniej na trzy dni, są znakomite.

Smacznego

Dodany przez: Ewa, 28 listopada 2010
Kategorie: Moje gotowanie

Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.