Coś ładnego prawie z niczego…

 

Placek ze szpinakiem

składniki

1 opakowanie mrożonego szpinaku (1/2 kg)
1 opakowanie sera feta
1 duża cebula
1 opakowanie ciasta francuskiego (1/2 kg)
oliwa
2 ząbki czosnku
pieprz, sól

sposób przygotowania

1. Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na oliwie, dodajemy rozmrożony szpinak i  podgrzewamy do odparowania wody
2. Dodajemy fetę, czosnek, pieprz i ewentualnie sól
3. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany
4. Połowę ciasta francuskiego układamy na wysmarowanej tłuszczem formie
5. Rozkładamy masę szpinakową i przykrywamy pozostałym ciastem
6. Pieczemy 40 min do 1 godz, w temperaturze  180ºC

Placek możemy jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, z tym, że zimny, na drugi dzień jest zdecydowanie lepszy.

Placek ze szpinakiem

Dodany przez: Ewa, 8 listopada 2010
Kategorie: Moje gotowanie

Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.